Pilleriin Vessik

English

How did you hear about cricket? What did you think when you started playing?
My sister was playing cricket couple of years before me and was always talking about it. I was curious, because she had never been the sporty type, more interested in music and art, but that just proves that you have to find the sport that inspires you. As cricket is quite difficult to explain without going into detail, so one day she got tired of trying to explain it to me and asked me to come to training and to see for myself. First training was in an indoor facility hall and I didn’t understand a thing, but it was fun. Six months later I was competing in an international women’s cricket tournament in Holland.

What was the reason for staying playing cricket?
One of the main reasons was family and friends, my sister was playing it. There were actually a lot of families there: sisters, couples, father and a son, mother and a daughter. Most people are friends outside of cricket. Second reason is that playing cricket is versatile, you are not doing the same things every game and every season. We have indoor cricket for winter season and outdoor cricket in the summer, super 8s for everyone and other formats (t20, t40) for more experienced players. Depending on the game and your luck, you may be batting the entire inning or standing on the side and cheering for your teammates after you had a golden duck.

What are your favorite memories of cricket?
The trips and competing abroad are definitely one of the things that are most memorable. My second trip abroad was in Italy we were competing in 35* C in the middle of the summer and it was a tough competition, everyone gave more than 100% on the field and supported each other. We also had lots of fun there in our free time, playing water polo and sightseeing in the Bergamo. All of the Natives Cup tournaments in Poland have been adventurous, emotional and super fun. One time we had a bus trip to Poland starting from Estonia, think it was the longest pre-game metal preparation with the entire team anyone had ever done. 12h of talking about the game, tactics and jokes about Chuck Norris playing cricket. But it was all worth it, because we came back home with the first-place trophy.

What was it like traveling around Europe to play cricket?
I have played cricket in Holland, Italy, Poland and Finland. Competitions were tough, but the experience was priceless. The trips have always been super fun and memorable.

What are your hopes and dreams for cricket moving forward?
I hope that more people will start playing cricket and now with the new cricket ground in Tiskre and future developments, we definitely have better change bringing people to the game and also invite more teams from other countries.

Eesti

Kuidas kuulsid kriketist? Mida sa sellest arvasid, kui alustasid mängimist?
Minu õde Annemari hakkas kriketit mängima paar aastat enne mind. Alati kokku saime siis ta rääkis kriketi treeningutest ja mängudest ning see äratas minus huvi, sest spordi asemele meeldis talle pigem tegeleda muusika ja kunstiga – ehk see tähendab, et tuleb leida lihtsalt selline spordiala, mis sind kõige rohkem köidab. Kuna kriketit on üsna keeruline ilma liigsetesse detailidesse laskumiseta selgitada, siis ükskord, kui kokku saime, ta tüdines järjekordsest seletamisest ja ütles, et tule trenni ja vaata ise. Esimene treening oli sisehallis ja ma ei saanud mitte midagi aru, aga treening oli lõbus ja sellepärast läksin ka järgmine kord. Kuus kuud hiljem võistlesin rahvusvahelisel naiste kriketiturniiril Hollandis.

Mis põhjusel jätkasid kriketi mängimist? Üks peamine põhjus, miks ma jäin kriketit mängima, on pere ja sõbrad. See oli ja on hea võimalus õe ja sõpradega koos lõbusalt ja kasulikult aega veeta. Tegelikult ei olnud me õega ainsad sugulased, kes koos treenisid. Meil käib mängimas ka isa ja poeg, ema ja tütar, abikaasad ja ka sugulased ja töökaaslased. Teine põhjus, miks jäin kriketit mängima on mängu mitmekülgsus kahes mõttes. Ühest küljest jääb ühe aasta sisse õues murul välihooaeg ja talvel saalis sisehooaeg ning palju erinevaid mänguformaate, mis kõik kaasavad eri-tasemetel mängijaid. Teisest küljest ühe mängu jooksul tuleb teha mitmeid erinevaid tegevusi: visata palli, kurikaga lüüa ja väljakul palli püüda.

Millised on su lemmikud mälestused kriketist?
Lemmikmälestused kriketist on reisid ja välismaal võistlemised. Teine välismaine turniir oli kesksuvel 35*C kuumuses Itaalias, mis oli väga raske. Kõik andsid endast rohkem kui sada protsenti ja toetasid oma tiimikaaslasi. Lisaks võistlemisele oli vabal ajal väga lõbus hotelli bassenis vesipolot mängida ja Bergamos linna avastada. Kõik NativesCup turniirid Poolas on olnud väga meeldejäävad, emotsioonaalsed ja väga lõbusad. See on turniir, kus võisteldakse segavõistkondadega ja osalevad ainult tiimid, mis koosnevad ainult oma rahvuse esindajatest. Ühe iga-aastase Poola turniiri võtsime ette bussireisina Tallinn-Warssawi ja tagasi. Tervelt 12h saime teha mängu ettevalmistust: arutada taktikat, mänguplaani ja lisaks tegime nalju, kuidas Chuck Norris kriketit mängib ja õppisime oma tiimikaaslaseid paremini tundma. Pikk, väsitav, aga lõbus reis oli kokkuvõttes väga edukas, sest suutsime turniiiri ka võita.

Kuidas oli reisida mööda Euroopat ja mängida kriketit?
Lisaks Poolale, Hollandile ja Itaaliale, oleme käinud mitu korda võistlemas ka Soomes. Kõik välisreisid on andnud hindamatu kogemuse, mida ainult kohapeal mängides ei oleks võimalik saada.

Millised on su edaspidised ootused ja unistused seoses kriketiga?
Loodetavasti hakkab tulevikus üha enam inimesi kriketit mängima, kuna see on tõesti väga paeluv spordiala, mida võib ka kohati võrrelda malega. Kriketipalli viskamise, löömise ja püüdmise juurde käib lisaks ka kõva mõttetöö Samuti käib sellega kaasas väga hea võimalus leida uusi sõpru ja saada palju uusi tuttavaid. Uus kõrgel tasemel kriketiväljak Tiskres on ka kindlasti üks tõmbenumber, et kutsuda uusi eestlasi alaga tutvuma ja ka teistest riikidest meeskondi siia mängima.